Студентам розповіли про їхні права та обов`язки

0
223

20170912144608

В Україні стартував загальнонаціональний просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги та територіальними органами юстиції за підтримки USAID “Нове правосуддя” та іншими донорами.

Стратегічним завданням проекту є підвищення рівня знання українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності громад захищати свої права.

До реалізації проекту на теренах Нововолинська активно долучились  фахівці Нововолинського бюро правової допомоги. Впродовж вересня юристи відвідали навчальні заклади міста, зокрема було проведено правову лекцію для учнів Вищого професійного училища м.Нововолинська та флешмоб для студентів Нововолинського електромеханічного коледжу.

Студентам розповідали не тільки про їх права і обов’язки, а й навчали користуватись ними, діяти та захищати свої права. Спеціалісти надавали чіткі, прикладні й зрозумілі поради, щоб, потрапивши у неприємну ситуацію, учні  точно знали, як діяти і до кого звертатися.

Впродовж 2017 року планується провести широку інформаційно- роз’яснювальну кампанію з актуальних питань: Як досудово врегулювати спір?; Як діяти коли відбирають землю, квартиру? Забирають бізнес?; Вимагають хабара за іспит чи навчання?; Не знаєш, як оформити субсидію? Не знаєш, як оформити договір оренди?. Основна мета   полягає у максимальному інформуванні громадян про важливість активної позиції, коли права опиняються під загрозою.

За додатковою інформацією звертайтесь за адресою Нововолинського бюро правової допомоги: м.Нововолинськ, вул. Винниченка, 14, тел. 4-48-14.

В.Р.Скриннік, начальник Нововолинського

бюро правової допомоги

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here