ВОЛИНСЬКІ ГРОМАДИ ОТРИМАЮТЬ МАЙЖЕ 3 МІЛЬЯРДИ ПОДАТКОВИХ ПЛАТЕЖІВ

0
240

За підсумками 2017 року територіальні громади Волині залучать до бюджетів 2,9 мільярда гривень податкових платежів. А вже наступного року у доходах місцевих громад очікується 3,2 мільярда гривень податкових платежів.

Про це розповіла начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук, – повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Такий позитивний попередній прогноз фахівці територіальних органів ДФС обґрунтовують результативністю керівників органів місцевої влади в питанні залучення додаткових надходжень, належним контролем з боку ДФС та сталою податковою політикою на державному рівні.

“Пріоритетними завданнями податкової політики Уряду на 2018 рік є забезпечення стабільності податкової системи, підвищення ефективності та полегшення податкового адміністрування з одночасною мінімізацією можливостей для зловживань. Таким чином, істотних змін в адмініструванні платежів, запровадженні нових податків і зборів, що діятимуть у наступному 2018 році, не планується”, – зазначила Світлана Савчук.

Разом з тим, начальник ГУ ДФС в області наголосила, що основним джерелом доходів місцевих бюджетів залишається ПДФО. Враховуючи ріст стандартів оплати праці та збільшення прожиткового мінімуму, волинські громади потенційно можуть отримати у 2018 році 2,3 мільярда гривень цього податкового платежу, що перевищить показники 2017року на 12 відсотків.

Окрім того, враховуючи зміни в структурі доходів місцевих бюджетів через новий розподіл зарахування ренти за користування надрами, ріст надходжень єдиного податку, економічні чинники та покращення адміністрування, громади Волині наступного фінансового року залучать у бюджети загалом на 9,7 відсотка податкових платежів більше, аніж у 2017 році.

konkurent.in.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here