Більшість українських продуктів не відповідають стандартам ЄС – політик

0
196

Українці живуть в умовах постійного ризику для життя та здоров’я: 60% українських харчових продуктів не відповідають стандартам ЄС. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат України попередніх скликань Володимир Черняк, передає УНН.

При цьому перевірити якість продуктів нікому – в країні три роки діє мораторій, зауважив він. “Вже три роки в Україні діє мораторій на діяльність контролюючих органів. Він був введений прем’єр-міністром А.Яценюком і продовжений прем’єр-міністром В.Гройсманом. Це злочин, якому нема жодного виправдання”, – наголосив політик.

В.Черняк переконаний, що мораторій було введено не з благих намірів, а через безсилля влади перед корупцією.

“Треба боротись з корупцією в контролюючих органах (перш за все призначенням адекватних керівників), а не забороняти їх діяльність. Я вивчав (в складі делегації) досвід діяльності регулюючих і контролюючих органів США, зокрема в сфері якості харчових продуктів і ліків, а також в сфері антимонопольної діяльності і на фондовому ринку. Я був вражений. У США на федеральному рівні, в кожному штаті і кожному графстві діють потужні, ефективні і непідкупні контролюючі органи.

Наші “ліберали” повинні зрозуміти азбучну істину: ринок вирішує не всі проблеми, а деякі вирішує погано. У нас лібералізм трактують як безвідповідальність”, – пояснив політик.

За його словами, наслідки мораторію жахливі: низькосортні харчові продукти, контрафактні ліки та пожежонебезпечні об’єкти.

“Наслідки недолугої дерегуляції очевидні. 60% наших харчових продуктів не відповідають стандартам ЄС. Нерідко продають небезпечні для здоров’я і життя продукти. Майже половина ліків – підробка. У пожежах і на дорогах гинуть тисячі людей. Остання пожежа в Одесі всіх шокувала.

У вкрай несприятливих умовах уряд ліквідував санітарно-епідеміологічну службу. Тільки за одне таке рішення уряд повинен піти у відставку”, – підкреслив він.

Нагадаємо, за час дії мораторію ДСНС зафіксувало різке збільшення кількості пожеж.

Мораторій на перевірки бізнесу просять скасувати також у Держпродспоживслужбі та Мінприроди.

Додамо, 16 вересня під час пожежі у таборі “Вікторія” загинуло троє дітей та троє постраждали.

 

Джерело: УНН

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here