На автошляхах Нововолинська більшає нетверезих водіїв

0
289

Понад сім десятків нетверезих водіїв у Нововолинську піймали місцеві поліцейські з початку року на автошляхах міста. Причому, водіння під градусом, а також перевищення швидкості – це найпоширеніші причини ДТП, кажуть у міськвідділі поліції. Аналіз статистики аварій , що трапилися в місті упродовж року, інформують журналісти СТН.

Майже сотня аварій трапилися на території міста Нововолинська у же цього року. У 30-ти із дорожньо-транспортних пригод пасажири чи водії отримували травми. П’ять аварій забрали життя людей. Торік же загалом за 12 місяців трапилося понад дві сотні ДТП.

Найпоширенішими причинами ДТП є порушення правил дорожнього руху водіями, зокрема, значне перевищення швидкості, а також водіння у нетверезому стані. Причому, кажуть у поліції, кількість п»яних водіїв на дорогах стрімко зростає. Лише за 8 місяців цього року було складено понад сім десятків адмінпротоколів за 130-ю статею  у той час, як за цілий 2016 рік затримано близько  семидесяти нетверезих порушників.

Посилаючись на статистику, правоохоронці кажуть, що підвищення штрафів за п’яне кермування ніякого результату не дало. Певні, ситуацію може змінити лише запровадження кримінальної відповідальності. Такої ж думки і мешканці міста: варто, аби нетверезого водія за кермом вважали не правопорушником, а злочинцем.

Групи реагування міського відділу поліції намагаються вплинути на невтішну статистику шляхом профілактики. Проводять відпрацювання території, перевіряють водіїв на стан алкогольного сп»’яніння, але однаково певні – зміни насамперед повинні відбутися у головах тих, хто сідає за кермо.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here