Наступний опалювальний сезон у Нововолинську може опинитися під загрозою

0
220

А все тому, що населення досі боргує за спожите тепло понад 9 мільйонів гривень, тепловики в свою чергу також не розрахувалися за газ, інформують журналісти СТН. Як розповідає директор комунального підприємства «Нововолинськтеплокомуненерго» Анатолій Гаврилюк, упродовж літа, відколи завершився опалювальний період, мешканці міста дещо розрахувалися з боргами за спожите тепло. Проте, суми зовсім незначні: із 12 мільйонів заборгованість скоротилася до 9-ти.

Заплатити за використаний у минулому році ресурс закликають міські посадовці. Адже лише два місяці залишилося до початку опалювального сезону. А при такій заборгованості лімітів на газ отримати не вдасться. Як наслідок – постраждають не лише боржники, а й справні платники. Без тепла можуть залишитися і школи, і дитячі садочки, не лише житловий сектор.

Головний тепловик міста Анатолій Гаврилюк також розповів про встановлення загально будинкових лічильників на тепло. Із 477 будинків на початок минулого оп.періоду приладами обліку було обладнано всього лише 157. 18 вдалося встановити під час опалювального періоду. Ще 55 – у планах. На це спрямують 800 тисяч гривень із міського бюджету  та 550 – із накопичень підприємства. Але місту таки не вдасться подолати бар»єру у 50 відсотків, який би дозволив проводити розрахунки вартості тепла за середніми показниками приладів обліку.

Загалом місто готується до початку опалювального сезону. Тепловики проводять увесь необхідний спектр робіт – ремонти, ревізії, промивки.  На підготовчі роботи уже витрачено  мільйон триста тисяч гривень. А мешканцям наголошують – звертатися до «Нововолинськтеплокомуненерго» із заявами про промивання радіаторів у помешканнях, аби ті добре обігрівали приміщення, повністю віддаючи теплову енергію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here