Купувати алкоголь в Інтернеті можна лише на офіційних сторінках виробників – експерт

0
339

Купувати алкоголь в Інтернеті можна лише на офіційних сторінках виробників - експерт

На сьогодні, в Інтернеті та в соціальних мережах наявні безліч пропозицій різноманітної алкогольної продукції. Але, 95% з цих пропозиції, як правило, напої невідомого походження, і скорі ж за все – фальсифікат. Про це у коментарі УНН розповів експерт Олексій Дорошенко.

За словами експерта, убезпечити себе від нелегальної, а відповідно, невідомої якості продукції можна лише за умови, якщо купувати алкогольні напої на сторінках офіційних Інтернет-магазинів виробників або ж торгових мереж. Таких пропозиції, до речі, не так багато, як сайтів з товаром невідомого походження.

“Я можу сказати, що на сьогоднішній день єдиним місцем, де ми можемо купити легальний алкоголь через Інтернет — це кілька торгових мереж, які продають через власні Інтернет-магазини в мережі, а з іншого боку є кілька великих дистриб’юторів та імпортерів, які теж можуть через Інтернет продавати. Але таких близько 15 компаній, які мають свої Інтернет-магазини. Туди ж входять і два виробники вин. По горілку — не можу вам сказати, що власні Інтернет-магазини мають всі”, — зазначив він.

За словами О.Дорошенка, близько 95% пропозиції алкоголю в Інтернеті йдуть від маловідомих маленьких фірм, що, скоріш за все, виробляють контрафактний алкоголь.

“Тому моя рекомендація не купувати в Інтернеті, якщо це не інстернет-магазин самого виробника або великої торгової мережі”, — наголоси він.

Нагадаємо, що офіційні Інтернет-магазини виробників, як правило, окрім пропозиції товарів мають розгорнуту інформацію про компанію та дані про належні їй торгові марки.

Також офіційні сторінки, перш ніж відкрити споживачу каталог алкогольної продукції “запитують”, чи виповнилося йому 18 років.

Як відомо, нещодавно правоохоронці на Запоріжжі викрили факти продажу фальсифікату елітних марок алкоголю через Інтернет.

Джерело: УНН

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here