На Волині понад півтисячі декларантів відзвітувалися про доходи за 2016 рік

0
419

Про доходи, отримані у 2016 році, вже відзвітувалося 508 волинян. Відтак, до бюджетів усіх рівнів вони сплатять 890 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 184 тисячі гривень військового збору. «Можна впевнено стверджувати, що ці громадяни, котрі продемонстрували громадянську відповідальність та активну позицію сумлінного платника податків, вже зробили свій індивідуальний внесок в добробут громади, на території якої проживають. Важливо, що кожен з них, сплативши військовий збір, фінансово підтримає національну армію», – зазначає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй..

Як підкреслив посадовець, зважаючи на європейську практику загального декларування доходів, позиція українського суспільства щороку дедалі більше схилятиметься до обов’язковості подання декларацій усіма економічно активними громадянами.

«Стандарти якості, що є нормою європейського життя,  невід’ємно пов’язані з загальною високою податковою культурою в суспільстві. Як свідчить європейська практика, добробут країни неможливий без відкритого звіту громадян про отримані доходи та сплачені податки. Отож, закликаю всіх волинян, котрі в 2016 році отримали доходи, з яких не було сплачено ПДФО, завітати до Центрів обслуговування платників і подати річну Податкову декларацію», – наголосив Віталій Чуй.

В ГУ ДФС у Волинській області наголошують, що в паперовому вигляді декларацію можна подати до ЦОП чи відділеннях ОДПІ за місцем податкової адреси декларанта.

Прихильникам сучасних інформаційних технологій ДФС України пропонує декларувати доходи в електронному вигляді. З цією метою працює спеціальний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи в електронному вигляді».

Зокрема, фізичні особи у відкритій частині Електронного кабінету платника можуть заповнити, зберегти та роздрукувати декларацію, а в розділі «Введення звітності» особистого кабінету з використанням ЕЦП можуть подати декларацію в електронному вигляді. Безкоштовно отримати ЕЦП можна в акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (м. Луцьк, Київський майдан,4 та  м. Ковель, вул.. Чубинського,1).

Нагадуємо, що з 1 січня 2017 року запроваджено нову форму декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від  15 вересня 2016 року № 821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859».

Детально ознайомитись з Порядком отримання відомостей про доходи  можна на офіційному веб-порталі ДФС у рубриці: Фізичним особам/Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді http://sfs.gov.ua./fizichnim-osobam/vidomosti-doxid.  Також матеріали роз’яснювального характеру з питань декларування громадянами доходів розміщено в банері «Декларування доходів громадян».

 

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here