Вчені назвали причини швидкого набирання ваги після дієт

0
434

Представник інституту Вейцмана Еран Елінав та його колеги провели дослід, який розкрив причини надмірного набирання ваги у людей, які напередодні її швидко скинули.  Так, процесами ожиріння в організмі «керують» кишкові бактерії. Новину передає «Преса України».

 

Ізраїльські науковці провели експеримент на лабораторних мишах. Його суть полягала в тому, що спочатку піддослідних годували висококалорійною їжею, яка провокувала збільшення маси тіла, а після цього – різко переводили на дієту. Для закріплення результату цей цикл повторювали кілька разів.

Під час експерименту вчені слідкували не тільки за набором чи скиданням ваги тіла гризунами, а й за поведінкою та кількістю бактерій в їх кишечниках.

Виявилося, що схудлі після дієт піддослідні дуже швидко «повертали» свою зайву вагу. При цьому, кожен наступний цикл призводив до все більш тяжких наслідків: їх ступінь ожиріння різко зростала.

Причиною такої реакції організму стала зміна кишкової мікрофлори. Зокрема, було встановлено, що продукти з високим вмістом жирів провокують зміни в геномах жителів кишечника, а ті, у свою чергу, призводять до рецидивуючого ожиріння.

Також вченими було встановлено, що пересадка фекальних мас хворих гризунів в здоровий організм призводить до його зараження.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here