В Єгипті збудували село, яке живиться виключно сонячною енергією

0
600

В оазисі Бахарія (Єгипет) збудували село з генерацією енергії від сонячних батарей, у якому мешкають близько 350 осіб.

Автор проекту – компанія KarmBuild, що використовує для будівництва виключно місцеві екологічні матеріали і займається інтеграцією сонячних панелей в проекти будівель.

Головний архітектор Карим Кафраві пояснює, що в Єгипті до сонячних панелей відносяться як до «непривабливих, занадто індустріальних, не практичних з точки зору інтеграції в архітектурний вигляд будинку».

Фотоелектричні сонячні панелі прикрашають дахи села Тайбат і при цьому не суперечать з кам’яними стінами будинків. За словами Кафраві, панелі так само служать «термоізоляцією дахів».

Крім екологічного способу генерації енергії, архітектори зробили екологічно-стійким і сам процес будівництва, оскільки використовували 90% місцевих будматеріалів. При будівництві в цьому регіоні піщаник найчастіше відправляють на смітник.

Завдяки більш ширшому застосуванню місцевих будівельних матеріалів та використанню сонячної енергії для живлення будинків єгиптяни сподіваються зробити архітектурний вигляд регіону більш незалежним, стійким і комфортним для його жителів.

Нагадаємо, у місті Старий Самбір, що на Львівщині, офіційно відкрили другу чергу найпотужнішої в Українських Карпатах вітроелектростанції «Старий Самбір-1».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here