Український експерт попередив про небезпеки здоров’ю через споживання магазинного м’яса

0
778

Український експерт попередив про небезпеки здоров'ю через споживання магазинного м’яса

Український доктор медичних наук заявив про небезпеку від вживання м’яса, що продається у супермаркетах. Так, воно можу вплинути на спадкові та хронічні хвороби людини.

Новину повідомляє «Преса України».

Доктор медичних наук Петро Карпенко розповів про шкоду для здоров’я людини м’яса із супермаркетів. Будучи також завідувачем відділу дієтології і клінічних досліджень медико-профілактичних засобів Інституту екогігієни і токсикології ім. Л. Медведя, він заявив, що промислово вирощене м’ясо має токсичні речовини.

За його словами, саме вони мають негативний вплив, зокрема впливають на спадкові та хронічні захворювання. Карпенко додав, що кожна людина має індивідуальне сприйняття і це стосується не лише м’ясної продукції.

Він також відзначив, що наукою вже доведено згубний вплив від «брудної» м’ясної дієти. Зокрема, вона викликає ожиріння та злоякісні пухлини. Експерт уточнив, що харчові добавки, відомі як «єшки», а також ароматизатори, стабілізатори та барвники, що містяться в інших продуктах, також мають свій вплив на здоров’я людини.

Як повідомлялось нами раніше, у 2016 році жителі України почали споживати більше м’ясної продукції. За період з січня по серпень поточного року українці з’їли більше м’яса, ніж за цей самий період у 2015 році. Згідно статистичним даним, споживання м’яса зросло на 1,2 кг. Так, на одну людину припадає 32,1 кг м’яса.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here