В Іваничівському районі хочуть збудувати теплоелектростанцію

0
626

Про це йшлося 6 жовтня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства. Голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь розповів, що 12 серпня райрада підписала Меморандум про партнерство та співпрацю з групою фахівців ПАТ «Теплоенергомонтаж» та Харківським проектно-конструкторським інститутом «Енергопроект».

Співпраця передбачає будівництво ТЕС «Волинська генерація» потужністю 450 мегават із можливістю розширення до 900 мегават.

Устаткування планують закупити в Харкові та Запоріжжі, а котельне обладнання – у Польщі. 300 мегават планують постачати до Польщі, 50 мегават – до Литви, 100 мегават – на вітчизняні потреби.

Інвестор готовий вкласти у проект 540 мільйонів євро, 5 % із яких спрямувати на соціальну інфраструктуру. Окрім того, інвестор готовий вкладати кошти в 10-ту шахту при умові прозорого використання.

На будівництві електростанції з’явиться тисяча робочих місць, на самій же станції – 315 робочих місць із зарплатою 7,500 тисячі гривень.

Будівництво планують почати з січня 2017 року і до 2020 року звести перший блок.

Утім, депутати засумнівалися в інвесторі, якого вони не бачили. Та й сам проект виглядає надто оптимістично. Тож ідею обранці громади підтримали, але доручили РДА обговорити практичну реалізацію з фахівцями та представниками виконавчої гілки влади, пише ВІП.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here