Депутати з Отвоцького повіту відвідали Нововолинськ

0
720
с 1

  Нововолинськ із дводенним візитом відвідала делегація депутатів із повіту Отвоцького. Ознайомитися із потенціалом міста для подальшої співпраці польські колеги приїхали в рамках обміну депутатськими групами, інформують журналісти СТН.

Насамперед польська делегація приїхала до міста, аби ознайомитися із досвідом діяльності промислових підприємств, що працюють на території Нововолинська. Як зазначив перший заступник міського голови Андрій Сторонський, окрім культурної співпраці, українці та поляки мають також перспективу економічного співробітництва. Посадовець наголосив, що в Нововолинську успішно працюють підприємства з польськими інвестиціями і  в планах – створення нових робочих місць за участю польського капіталу. Насичена програма візиту іноземної делегації включає також відвідини гірничого довгобуду – шахти №10. Місцеві керівники галузі сподіваються почути від закордонних гостей рекомендації, адже досвід, коли вугільники були у скруті, а гірничі підприємства закривалися, Польща уже пережила.

Упродовж дня гості відвідали об’єкти інфраструктури  міста, ознайомилися з діяльністю підприємств  «Кроноспан-УА», «БРВ-Україна», а також з будівництвом  шахти №10 «Нововолинська». Віце-староста Отвоцького повіту Павєл Рупнєвскі  у Нововолинську вже не вперше. Зізнається, цього разу вдалося побачити місто абсолютно з іншого боку, адже попередній візит делегації припав на святкування 25-річчя Незалежності. Тепер же поїздка робоча, під час якої, має надію, вдасться напрацювати модель подальшої співпраці.

На зустрічі із польською делегацією були також присутні голови постійних депутатських комісій Нововолинської міської ради. Наші депутати невдовзі також поїдуть до Отвоцька переймати досвід колег, і, кажуть, розвиток міжнародного співробітництва схвалюють і підтримують. Адже це і  культурний обмін, обмін професійним досвідом, досвідом у сфері місцевого самоврядування, вирішення питань міського господарства та залучення іноземних інвестицій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here