Дошкілля на шляху до перемін

0
783

  Пріоритетом у діяльності освітян м. Нововолинська у сфері дошкільної освіти є забезпечення умов для надання якісної освіти, виховання здорової, компетентної, патріотично налаштованої особистості. Управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради сприяє збереженню мережі дошкільних навчальних закладів. – наголосила головний спеціаліст  галузевого відділу Світлана Грицюк.

         Створена мережа дошкільних навчальних закладів в основному задовільняє потреби громадян у здобутті дошкільної освіти. Це дає змогу реалізувати безперервність системи освіти, забезпечити обов’язковість дошкільної освіти в межах державної програми, починаючи з 5-річного віку. І, як наслідок, у  місті 100-відсотково охоплено організованою підготовкою до навчання у школі дітей старшого дошкільного віку. Зокрема,  із 658 дітей – 567(86%) здобувають дошкільну освіту у дошкільних навчальних закладах, а 91 (14%) – в НЦДЮТ.

Заплановано відкриття до 01.12.2016 р. на базі ДНЗ № 9 спеціальної групи для дітей із порушенням опорно-рухового апарату. У зв’язку з відкриттям групи потребує відновлення плавальний басейн у цьому закладі.

У Нововолинську працює  9 дошкільних навчальних закладів, які відвідує 2160 дітей (у тому числі 35 із сільської місцевості) при нормативному наповненні 1456. Кількість сімей, бажаючих влаштувати дітей у дошкільні навчальні заклади щороку зростає, тому залишається проблема відновлення раніше закритих груп на базі діючих дошкільних навчальних закладів та одного із ДНЗ (№ 15 або № 16).

За статистичними даними на електронному обліку (черзі) зареєстровано 2063 дитини, у тому числі 58 із сільської місцевості.

novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here