Вчені використали планшети в якості заспокійливого перед операцією

0
337

Вчені використали планшети в якості заспокійливого перед операцією

Іграшки, встановлені на iPad, виявилися настільки ж ефективними, як і седативні препарати.

Вчені заявили про те, що iPad та іграшки, встановлені на них, виявилися настільки ж дієвими при заспокоюванні дітей перед операціями, як і седативні препарати, що використовуються медиками на даний момент. Про свої висновки дослідники розповіли на засіданні Світового конгресу анестезіологів в Гонконзі.

Дослідники провели випробування на дітях, які проходили лікування в одній з клінік Ліона, і їхніх батьках. Більше ста пар добровольців були розділені на дві групи: в одній дітей заспокоювали за допомогою заспокійливого препарату мідазоламу, а в другій – намагалися відвернути їхню увагу за допомогою ігор, встановлених на iPad.

За поведінкою дітей, з моменту їхнього прибуття в лікарню і попадання на операційний стіл, стежило два професійних психолога, що оцінювали рівень їхнього занепокоєння за 100-бальною шкалою.

Дослідники встановили, що ігри мали таку ж дію, як і седативні препарати, при попаданні дитину в лікарню, при відділенні батьків і при введенні анестезії.

Варто відзначити, що у планшета не було ніяких істотних переваг перед лікарським препаратом, але така заміна більше подобалася батькам та медичного персоналу.

Раніше дослідники розробили додаток для iPad, який може допомогти поліпшити пам’ять людей, хворих на шизофренію, і допомогти їм в повсякденному житті.

www.volynpost.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here