У Міжнародний тиждень підтримки грудного вигодовування нововолинські медики розповіли про його переваги

0
612

Щороку у світі відзначають Міжнародний тиждень підтримки грудного вигодовування. Він проходить у 40-й тиждень року, що символізує 40 тижнів вагітності жінки до народження дитини. В цьому році він припав на 1 – 7 серпня.

Тиждень підтримки грудного вигодовування проводять в Україні щороку, і мають на меті популяризувати  надійний, а головне природний шлях здорового розвитку  дитини. Молоко матері визнане ідеальною їжею для немовляти –  натуральне, стерильне, тепле, легко засвоюється, захищає від різноманітних інфекцій і алергічних захворювань, впливає на формування імунітету малюка та змінюється залежно від потреб дитини, насичуючись саме тими речовинами, які йому потрібні на час годування.

Грудне вигодовування – один із ефективних способів планування сім’ї, упродовж півроку можна попередити небажану вагітність, а також воно позитивно впливає  і на здоров`я матері.

За словами медичної сестри, у нововолинському пологовому будинку жінки дуже рідко відмовляються від грудного вигодовування. Перед пологами їм розповідають про переваги материнського молока і навчають, як правильно прикладати дитину до грудей. Якщо мама  відмовляється від такого годування через біль або незручність, адже малюки у перші дні життя можуть їсти годинами, медики переконують у доцільності годування, розповідають про корисні властивості молока та міцний емоційний зв’язок між мамою та дитинкою, зазавичай це допомагає. І взагалі, підтримка грудного вигодовування має важливе значення для здоров’я суспільства, це своєрідний ключовий момент  благополучного початку життя.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here