Шахтарів-інвалідів підштовхують на радикальні дії

0
362

Провал голосування у Верховній Раді України законопроекту №4015 підштовхує шахтарів-інвалідів до радикальних дій. Про це заявив голова первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) при Павлоградському міському відділенні Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві Микола Житник.

«Вчора нас усі запевняли, що сьогодні закон приймуть. Ми теж мали підстави сподіватися на це, бо отримали листи від усіх парламентських фракцій із запевненням, що вони підтримують наші вимоги. Але все ж голодування не припинили. Вирішили зробити це після того, як впевнимося, що наші вимоги нарешті виконали. І от тепер бачимо, що нас у черговий раз намагалися обдурити. Бо насправді «Народний фронт» і представники Радикальної партії на чолі з Олегом Ляшком за зміни до закону не проголосували. Їм до наших вимог байдуже, а їхні листи – звичайнісінькі відписки. Тому нам нічого не залишається, як продовжувати голодування, або вдатися до ще радикальніших заходів». Одним із таких кроків є перекриття доріг. Саме до цього і вдалися шахтарі-інваліди, застопоривши рух автотранспорту на одній зі столичних вулиць. Акція тривала трохи більше години, після чого пікетувальники заявили, що припиняють голодування. Однак це не означає, що ми припиняємо боротьбу», – запевнив Микола Житник.

Голосування за законопроект №4015 «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо перерахунку сум щомісячних страхових виплат) було однією з головних шахтарів-інвалідів, які днями з’їхались на пікет до Міністерства соціальної політики.

Джерело: firstsocial.info

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here