Волинські платники ПДВ спрямували до держбюджету 277,8 мільйона гривень податку

0
455

За підсумками січня-травня 2016 року на Волині зібрано майже понад 277,8 мільйона гривень ПДВ. Таким чином, в області фіксують ріст збору ПДВ майже на 60 відсотків, – інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області. «Завдяки повному переходу на електронне адміністрування ПДВ, що унеможливлює використання схем мінімізації цього податку, до держбюджету щомісяця спрямовується кілька мільйонів гривень додаткових надходжень. Разом з тим, фахівці ДФС забезпечують якісний податковий супровід платників ПДВ та намагаються максимально ефективно виконувати всі процедури з адміністрування цього податку»,- наголошує начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, суттєве зростання надходжень ПДВ –  прямий результат заходів з детінізації економіки області.

«Саме європейські стандарти прозорості в адмініструванні ПДВ, які останнім часом активно впроваджуються в ДФС,  дають можливість фіскалам краще організувати процес контролю за нарахуванням і сплатою цього податку. Тим часом, сумлінний бізнес гарантовано отримує бюджетне відшкодування у визначені законом терміни», – зазначила Світлана Савчук.

Нагадаємо, що задля прозорості механізму відшкодування ПДВ платникам та громадськості надано можливість ознайомитися із Реєстрами заяв про повернення сум бюджетного відшкодування на веб-порталі ДФС України.

Як відомо, система електронного адміністрування податку на додану вартість з 1 липня минулого року працює в режимі, що забезпечує реєстрацію платниками податку на додану вартість податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних на суму податку, обчислену за формулою відповідно до ст. 200¹ Податкового кодексу України.

 

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here