Субсидії стали інструментом збагачення олігархів

0
443

Спецпосланець Держдепартаменту з міжнародних енергетичних питань Амос Хохштейн, який сьогодні допомагає українському уряду із енергетичними реформами, визнав, що діючі субсидії не лише роблять систему вразливою до корупції, але й сприяють тому, щоб заможні українці ставали ще багатшими, оскільки вони так само, як і бідні громадяни, користуються цією соціальної допомогою від держави.

“Усюди субсидії приносять користь не тим людям — це актуально зараз для України, це актуально для всього світу. Коли надаються субсидії на енергоносії, то їх отримують як бідні, так і багаті. Коли ви субсидуєте споживання електроенергії — субсидії отримують бідні, і субсидії отримують багаті. Зрештою відбувається так, що багаті отримують більше, ніж бідні. Тому реформа субсидій є міжнародною проблемою.”, – повідомив Хохштейн під час інтерв’ю Економічній правді.

За словами спецпосланця, діючі субсидії дуже виснажують ресурси уряду, а також вони є уразливими до корупції, тому реформувати енергетичний сектор потрібно системно, щоб “зробити його відкритим та прозорим” і відновити довіру не лише українців, але й західних інвесторів.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що на субсидування українців із бюджету виділять додаткових 5 млрд. грн. Експерти також схильні вважати, що через подорожчання газу кількість населення, яке звернеться за цією соціальною допомогою восени, може досягнути 8-9 млн. громадян.

znaj.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here