Порошенко підписав указ про Національний координаційний центр кібербезпеки

0
344

Як зазначається, це дозволить підвищити ефективність системи державного управління у формування та реалізації державної політики у сфері кібербезпеки. Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про Національний координаційний центр кібербезпеки», яким затверджено Положення про Національний координаційний центр кібербезпеки. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Як зазначається. діяльність Центру дозволить забезпечити координацію діяльності суб’єктів національної безпеки і оборони України під час реалізації Стратегії кібербезпеки України, підвищити ефективність системи державного управління у формування та реалізації державної політики у сфері кібербезпеки.

“Центр здійснює прогнозування та виявлення потенційних та реальних загроз у сфері кібербезпеки України, узагальнює міжнародний досвід у сфері забезпечення кібербезпеки; оперативне, інформаційно-аналітичне забезпечення РНБО з питань кібербезпеки. Крім того, Центр бере участь в організації і проведенні міжнаціональних і міжвідомчих кібернавчань та тренінгів, розробляє відповідні методичні документи і рекомендації”, – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, в березні президент Петро Порошенко затвердив Стратегію кібербезпеки України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here