У Жовтневому обговорили проект «Створення регіонального центру паліативної допомоги»

0
675

Проект «Створення регіонального центру паліативної допомоги» у селищі Жовтневому днями обговорили керівники Благодійного Фонду «Карітас-Волинь» із польським и колегами та українцями, що вже мають аналогічний досвід.  

Люди із невиліковними хворобами, котрі потребують спеціального догляду та хворі на термінальній стадії, потреби яких стосуються фізичної, психологічної  та духовної сфер, незабаром можуть отримати необхідний догляд у Нововолинську. Майбутній центр паліативної допомоги розрахований на 72 пацієнти: 52 хоспісних ліжкомісця, 20 передбачено для одиноких людей похилого віку, так зване геріатричне відділення.

 Ось так виглядатиме майбутній центр паліативної допомоги. Проект реалізовуватиме ВОБФ «Карітас-Волинь» у співпраці із Обласною лікарнею, Нововолинською центральною міською лікарнею і Терторіальним центром соціального обслуговування населення.

Поки що проект на стадії розробки технічної та проектно-кошторисної документації. Благодійний фонд викупив для реконструкції приміщення колишньої школи у селищі Жовтневому.

Цей підготовчий етап, на якому зараз перебуває проект, зокрема, розробка документів, найважчий для організації. Адже насамперед донорам необхідно довести, що ініціатива створення паліативного центру дійсно потрібна в регіоні. А ще – благодійний фонд не є державною установою, тому гарантії за нього мусить надати держава. Поради із власного досвіду представникам «Карітасу» надали польські колеги, які вже в цьому напрямку працювали й вигравали подібні гранти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here