У Нововолинську відкриють бюро безоплатної правової допомоги

0
534

У результаті реформування територіальних органів юстиції люди отримають можливість реалізувати свої права безпоосередньо там, де вони живуть. З цією метою з 1 липня 2016 буде утворено бюро правової допомоги у кожному районному центрі та місті. Вони будуть компактними підрозділами, в складі не буде жодного чиновника, а лише юристи, покликані надавати правову допомогу людям. Це будуть пункти, де можна отримати правову інформацію та консультацію. Соціально незахищені громадяни тут же матимуть можливість на послуги безоплатного адвоката.

Практика показує, що неможливо розділити надання первинної і вторинної правової допомоги, доступ до якої сьогодні суттєво обмежений, адже у зв’язку з далекими відстанями, поганим транспортним сполученням та бідністю людям важко добиратися до такого центру, коли їх 1 на 6 районів. Тому запроваджується змішана модель організації діяльності структури, де послуги надаватимуть не лише адвокати, п’ятеро з яких у нашому місті уклали контракти про надання безоплатної правової допомоги,  а і штатні юристи.

Упродовж цього року за допомогою звернулися більше двохсот осіб, майже 70 з них подали заяви про надання безоплатної вторинної правової  допомоги, 47 отримали адвоката. Двом,  на жаль, довелося відмовити, як таким, що не належать до визначених законом категорій громадян.  Але і вони не залишились без допомоги: першому, як переселенцю, безоплатну допомогу надала адвокат із Луцька, іншій жінці-пенсіонерці допоможе правозахисник із Вол.-Волинського.

 У цьому році за допомогою звернулися 47 нововолинців, є позитивні приклади надання правової допомоги, близько  90 % справ, виграні на користь клієнта. Для більшої зручності громадян з цього року  Володимир –Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги ввів сервіс, за допомогою якого отримати консультцію та роз’сянення з правових питань можна за допомогою Скайп-зв’язку, зв’язавшись зі спеціалістами центру по відповідному профілю. Відтепер громадяни можуть  у режимі онлайн отримати правову допомогу, з понеділка по п’ятницю з 9-ї до 18-ї години.  Цією послугою можна скористатись також вдома або у біблітеці, яка має доступ до інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here