Мери допомогли влаштувати пікет під Волиньрадою, – депутат

0
551

Мерів Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського звинуватили в сприянні доїзду працівників профтехучилищ на акцію до Волинської облради та організації пікету з вимогою виділити кошти на заробітну плату.

Про це йшла мова під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики, – повідомляє Вголос.

Комісія розглянула питання розподілу стабілізаційної дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на 2016 рік, що виділена бюджету області на фінансування закладів професійно-технічної освіти.

Заступник директора департаменту фінансів ОДА Володимир Селедець розповів, що для часткового врегулювання питання забезпечення фінансування видатків на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних закладах, бюджету області виділена стабілізаційна дотація з державної казни обсягом 14,8 мільйона гривень. Він також нагадав, що, відповідно до рішення Волиньради 10 березня, бюджету Володимира-Волинського на фінансування ПТУ виділено півтора мільйона гривень, Ковеля – понад два мільйони гривень, а Нововолинська – 3,3 мільйона гривень.

Тим часом депутат від БПП Валерій Діброва зауважив, що із власних джерел знає про те, що доїзд працівників профтехучилищ на сесію обласної ради 10 березня організували не без допомоги мерів міст. За його словами, вони свідомо перекладають свою відповідальність на владу області та президента, ігноруючи вимоги законодавства.

Його підтримав і депутат-однопартієць Володимир Бондар. Він наголосив на тому, що якщо влада Луцька віднайшла необхідні гроші, то й інші міста мають виконати цю норму бюджету-2016. Також Володимир Бондар також закликав депутатів припинити практику прийняття сесійних рішень під тиском представників громадськості.

Нагадаємо, що 10 березня працівники профтехучилищ міст обласного значення Волинської області приїхали на сесію Волинської облради з вимогою виділити кошти на зарплату, оскільки їх відмовилися фінансувати з міських бюджетів, пише ВАР.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here