Ніколи не пізно обирати правильний шлях

0
758

Часом в житті може трапитись непередбачувана складна життєва ситуація, в якій людина зробить вчинок, яким порушить законодавство і буде нести за це відповідальність і покарання. Вкрай важливо, щоб у цей момент поряд опинились люди, які дійсно зможуть допомогти, надати пораду щодо вибору подальшого правильного шляху.

Саме задля допомоги таким особам 29 березня 2016 року в приміщенні Нововолинського міського центру зайнятості відбувся День відкритих дверей для осіб, засуджених до покарання, що не пов’язане із позбавленням волі. В заході взяли участь старший інспектор Нововолинського міського відділу кримінально-виконавчої інспекції Мирослав Ніткевич, фахівець з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації цього ж підрозділу Марина Харченко, директор центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Лілія Бойко, заступник директора центру зайнятості Ірина Олійник та фахівець з профорієнтації центру зайнятості Ірина Лимар. Серед присутніх були молоді особи з числа засуджених до покарання, що не пов’язане із позбавленням волі.

Заступник директора центру зайнятості Ірина Олійник ознайомила із ситуацією на ринку праці, із переліком актуальних вакансій та зробив акцент на тому, що тільки працююча людина може повноцінно відчувати себе потрібною і соціально захищеною в суспільстві.

Ірина Лимар провела екскурсію по центру зайнятості. Детально зупинились на перегляді інформаційного наповнення сектору самостійного пошуку роботи, профінформаційному секторі, секторі запобігання соціальним ризикам. У частини присутніх на заході не було професії, тому їм одразу було запропоновано зареєструватись в службі зайнятості та пройти професійне навчання для здобуття робітничої професії.

У ході зустрічі з кожним із присутніх було проведено індивідуальну бесіду і запропоновано конкретні шляхи вирішення проблеми – або працевлаштування, або проходження професійного навчання і подальше працевлаштування. Директор центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Лілія Бойко в свою чергу розповіла про послуги, які надає центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді.

Підсумком заходу стало розуміння важливості не залишитись осторонь цієї проблеми, а надати адресну допомогу кожній окремо взятій людині.

Заступник директора Ірина Олійник

novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here