Гірники “Бужанської” виступили проти звільнення керівництва шахти

0
560

Робітники шахти «Бужанська»  виступили проти намірів ДП «Волиньвугілля», до складу якого входить зазначена шахта, звільнити керівників їх підприємства. Про це повідомив активіст «Соціального руху» та голова незалежної профспілки «Захист праці» Олег Верник, оприлюднивши відповідну заяву шахтарів.

— Колектив ВП «Шахта «Бужанська» звертається до Вас з проханням вплинути на неправомірні дії з боку новопризначеного виконуючого обов’язки генерального директора ДП «Волиньвугілля», щодо припинення чинити тиск на керівні кадри нашого підприємства у примусовому звільненні. В такій ситуації, до якої призвели наші шахти через постійне недофінансування, люди працюють на зношеному, своїми силами ремонтованому обладнанні, в тяжких гірничо-геологічних умовах — можна знайти зачіпку про порушення до керівника будь-якого підрозділу, — йдеться в заяві.

— В сьогоднішній критичній ситуації у ДП «Волиньвугілля» та вугільній галузі в цілому потрібно цінувати висококваліфікованих спеціалістів з значним досвідом роботи, які користуються повагою і авторитетом в колективі. На нашу думку, і директор шахти, і головний механік є саме такими. У них освіта відповідного напрямку і величезний досвід роботи на шахтах нашого міста, — зазначають шахтарі.

За їх словами, в.о. «Волиньвугілля» Валентин Кисельов замість нинішнього керівництва «Шахти «Бужанська» рекомендує на їх місце Макарчука Б.А., постійно посилаючись на підтримку колективу.

— Ми заявляємо, що переважна більшість нашого колективу не підтримує вищевказану особу, — підкреслюють шахтарі.

При ігноруванні їхньої позиції гірники попереджають про можливі протести.

Як відомо, раніше в регіоні неодноразово відбувались шахтарські акції протесу через заборгованість по зарплаті і намір уряду закрити частину копалень.

socportal.info

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here