Активні волинські громади отримають кошти на розвиток

0
411

У 2016 році з обласного бюджету хочуть виділити 673 тисячі гривень у рамках співфінансування проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Про це стало відомо 26 січня під час засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики. Координатори проекту, який на 75% фінансують із грантових коштів Євросоюзу, розповіли, що він спрямований на співфінансування мікропроектних пропозицій громад Волинської області. 5% фінансують жителі, а 20% коштів залучають із обласного та місцевих бюджетів.

Проекти спрямовані на енергозбереження та підтримку енергоощадності, охорони здоров’я, а також підтримку сільськогосподарських кооперативів.

Координатори розповіли, що у минулому році працювали у 9-ти районах області. У Ратнівському та Ківерцівському районах створено по 2 кооперативи. На цьому етапі вони розробили бізнес-плани, які будуть затверджувати у Києві. Тож у 2016 році почнуть їх фінансувати.

На кожен із кооперативів з грантових коштів виділяють 40 тисяч гривень, які розподіляють на три транші, перший з яких – 25 тисяч доларів, наступний ‒ 10 та останній – 5 тисяч доларів. Це кошти з гранту. Тож, на умовах співфінансування обласна рада має виділити загалом 673 тисячі гривень з обласного бюджету, враховуючи кошти, які залишилися із минулого року.

Тож члени комісії підтримали таку пропозицію та проголосували за виділення коштів.

http://toplutsk.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here