Військові прийшли до Порошенка спитати про Іловайськ

0
524

Під Адміністрацією президента мітингують військові. Вимагають завершити розслідування справи Іловайської трагедії. Прийшли близько 200 людей. Це представники «Іловайського братства» – бійці батальйону «Донбас», Нацгвардії, ЗСУ та інших добровольчих батальйонів, які були тоді в Іловайську.

Як заявив виданню «Українська правда» учасник протесту народний депутат Семен Семенченко, який раніше командував батальйоном «Донбас», справа про так званий «Іловайський котел», який трапився під час боїв на Донбасі у серпні 2014 року, вже б була у суді, але цьому перешкоджає Адміністрація президента.

«Оскільки я є потерпілим по справі, то знаю, що слідство закінчено. З того часу минуло вже півроку, а тепер усім учасникам процесу стало ясно, що розслідування гальмується Адміністрацією президента України», – сказав він.

Як нагадав Семенченко, слідство прокуратури тривало до серпня 2015 року. А після того військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що потрібно ще трохи часу для збору додаткових матеріалів.

Учасники акції вимагають негайної передачі до суду справи про Іловайський котел, а також відсторонення від виконання службових обов’язків на час судового слідства і притягнення до відповідальності екс-міністра оборони Валерія Гелетея, начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка та інших.

За даними військової прокуратури, під Іловайськом загинуло більше 360 бійців АТО, ще понад 180 вважаються зниклими безвісти, нагадує українська служба BBC.

http://p-p.com.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here