На сесійному засіданні міські обранці затвердили 26 рішень

0
729

Низку міських програм та головний фінансовий документ на 2016 рік прийняли нововолинські депутати на черговому сесійному засіданні. Передусім міські обранці затвердили програму економічного і соціального розвитку міста на 2016-2017 роки та цільову програму соціального захисту населення на чотири роки. На виконання програми, спрямованої на фінансову підтримку окремих категорій громадян та громадських організацій, товариств, об’єднань інвалідів та ветеранів й інших незахищених верств населення, передбачено понад 4 мільйони гривень.

Одноголосним було рішення щодо програми підтримки демобілізованих учасників АТО. Вона передбачає створення реєстру учасників, забезпечення медоглядами та реабілітацією й соціальними гарантіями, а також н6адання їм психологічної підтримки.

На сесійному засіданні розглянули також проект бюджету наступного року. Фінансовий період прогнозовано буде важким – відзначив міський голова Віктор Сапожінков. Адже чимало зобов’язань держава перекладає на міську казну.

Нововолинські посадовці також засудили дії вищого державного керівництва, зокрема конфлікти за участю нардепа Барни й прем’єр-міністра Яценюка, міністра внутрішніх справ Авакова з одеським губернатором Саакашвілі й оголосили звернення до президента і спікера парламенту з вимогою відставки уряду Яценюка.

Перший заступник міського голови Андрій сторонський також озвучив звернення депутата Бінецького, у якому обранець просить надати роз’яснення про заходи, спрямовані на боротьбу із наркоманією у Нововолинську. Депутати від Радикальної партії запропонували створити орган, який опікувався би цією проблемою в місті.

На черговому сесійному засіданні депутати  також радилися, яких заходів вжити, аби зменшити кількість ДТП на складних ділянках міських автошляхів та погано освітлюваних переходах. Пропозиції щодо поліпшення освітлення вислухали й розглянуть на наступних засіданнях. Загалом міські обранці затвердили 26 рішень, що стосувалися різних галузей: земельні та комунальні питання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here