НАТО компенсує Україні частину втрат від анексії Криму

0
473

В Україні у 2016 році планується запустити три трастових фонди НАТО. Один з них забезпечить покращення контролю над повітряним простором та дасть змогу компенсувати втрачені внаслідок окупації Криму Росією можливості у цій сфері.

Про це повідомив заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов. Новину передає «Преса України».

Він розповів, що трастові фонди НАТО в Україні торкнуться системи зв’язку та автоматизації Збройних сил, покращення рівня кіберзахисту та запуску нової системи перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців.

Наразі, за словами посадовця, переговори щодо запуску цих фондів перебувають на заключному етапі. Їх реалізація запланована на 2016 рік.

Важливою для обороноздатності України стане допомога Північноатлантичного альянсу у модернізації систем зв’язку. Як зазначив Долгов, це допоможе розширити можливості України в плані контролю над повітряним простором. Як результат, держава зможе відновити кошти, втрачені у результаті анексії Кримського півострова.

У рамках цього фонду, розповідає чиновник, передбачені також постачання в Україну новітніх засобів зв’язку. У сфері кібербезпеки уже здійснені усі необхідні дослідження, а також проведено тендер на закупівлю та постачання необхідного обладнання.

За словами Долгова, в рамках програми НАТО з перепідготовки та соціальної адаптації протягом наступного навчального циклу перепідготовку пройдуть близько 600 військовослужбовців.

Раніше ми повідомляли, що керівники НАТО розуміють, що наразі для України дуже важливою є підтримка та захист її територіальної цілісності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here