Путін вимагає від Туреччини вибачень та грошей за знищення російського Су-24

0
362

Президент РФ Володимир Путін вимагає від вищого керівництва Туреччини вибачень і відшкодування збитку за збитий російський Су-24.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Путін сказав на церемонії вручення вірчих грамот послами іноземних держав.

«Не можу не сказати, що ми вважаємо абсолютно незрозумілими зрадницькі удари в спину від тих, у кому ми бачили партнерів і союзників із антитерористичної боротьби. Маю на увазі інцидент зі збитим турецькими ВПС російським бомбардувальником», – заявив він.

За словами Путіна, те, що сталося в небі над Сирією два дні тому, суперечить здоровому глузду і міжнародному праву.

«Літак був збитий на сирійській території», – наполягає він.

«При цьому, до цього часу не чуємо ані виразних вибачень з вищого політичного рівня Туреччині, ані пропозицій з відшкодування шкоди і збитків, ані обіцянок покарати злочинців за вчинений злочин», – сказав Путін.

За його словами, створюється враження, що турецьке керівництво свідомо заганяє російсько-турецькі відносини у глухий кут.

«Ми шкодуємо про це», – заявив Путін.

Як повідомляв УНІАН, 24 листопада літак Су-24 порушив на турецько-сирійському кордоні турецький повітряний простір, незважаючи на 10 попереджень, зроблених протягом 5 хвилин, і був збитий у рамках правил ведення бойових дій двома турецькими винищувачами F-16, що патрулюють район.

Росія заявила, що літак, який впав у сирійському районі Байирбуджак, розташованому навпроти району Яйладаги турецької провінції Хатай, належить їй. НАТО підтвердило дані, надані Туреччиною щодо літака, який порушив її повітряний простір.

www.unian.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here