США почнуть навчати 6 батальйонів української армії

0
375

Про це повідомив офіційний представник командування сухопутних військ США в Європі Дональд Ренн, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС. За словами Ренна, передбачається здійснити підготовку 5 батальйонів Міноборони України і одного батальйону спецназу в рамках програми Fearless Guardian (“Безстрашний страж”). “На додаток до підготовки зазначених шести батальйонів ми будемо працювати з українським Міністерством оборони над розвитком (його) інституційного рівня, а також навчального центру та кадрового складу”, – зазначив Ренн.

Ренн пояснив, що навчанням українських військовослужбовців будуть, як і раніше – у випадку з Нацгвардією, займатися в міжнародному центрі миротворчості та безпеки на базі Яворівського полігону у Львова близько 300 американських військових радників і представників персоналу підтримки.

Спочатку інструкторами буде батальйон зі складу сто сімдесят третій повітряно-десантної бригади сухопутних військ США, що базується в Віченці (Італія), сказав Ренн.

Як заявив Ренн, розширення програми Fearless Guardian на ЗСУ “є частиною наших поточних зусиль, спрямованих на те, щоб внести внесок у довгострокову військову реформу і (підвищення) професіоналізму українських військовослужбовців”.

Ці зусилля докладаються в рамках “багаторічного військового співробітництва” з Україною і на прохання уряду в Києві, зазначив представник командування сухопутних військ США в Європі. Згідно викладеним ним відомостями, початок виконання “додаткової програми”, тобто підготовка шести батальйонів НД, означатиме, що США з 2014 року направили на здійснення різних проектів надання сприяння Україні у сфері безпеки в цілому “більше $ 266 млн”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here