Питанням подешевшання машин має займатись Кабмін – президент про акцизи на авто

0
476

Президент України Петро Порошенко доручив прем’єр-міністру Арсенію Яценюку вивчити питання щодо можливості скасування розмитнення і акцизного податку на імпорт авто. Про це йдеться у відповіді президента на петицію, яку підписали понад 38 тисяч українців, на сайті його Офіційного інтернет-представництва.

Як зазначається, прийняття рішення щодо скасування акцизу потребує його розгляду урядом, який згідно з Конституцією та Законом “Про Кабінет Міністрів України” забезпечує фінансову, цінову, інвестиційну, податкову політики, тощо.

“Прем’єр-міністру України А.П.Яценюку запропоновано забезпечити комплексне та ґрунтовне опрацювання центральними органами виконавчої влади зазначеної проблеми та за підсумками цієї роботи ухвалити необхідні рішення”, – йдеться в повідомленні.

При цьому Порошенко зазначив, що під час розмитнення авто до бюджету сплачуються: ввізне мито, акцизний податок, податок на додану вартість, додатковий імпортний збір, а також спецмито у разі ввезення нового транспортного засобу.

“Із врахуванням поточної ситуації окремі заходи щодо зниження податкового навантаження на імпорт легкових автомобілів вже реалізовано або планується реалізувати. Так, за рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 10 вересня 2015 року з 30 вересня поточного року скасовано спеціальне мито. Крім того, уряд планує припинення з 1 січня 2016 року справляння додаткового імпортного збору”, – нагадав президент.

Нагадаємо, що петиція про скасування розмитнення і акцизного податку на імпорт автомобілів зібрала необхідні для розгляду президентом понад 25 тисяч голосів 7 вересня.

gazeta.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here