Ісламісти представили список блогерів, які можуть загинути

0
495

Засноване в Бангладеші екстремістське угрупування Ансаруллах Бангла (Ansarullah Bangla Team) пригрозило вбити 20 світських блогерів і активістів по всьому світу. Відомо, що дев’ятеро з них з Великобританії.

Новину повідомляє «Преса України».

Відомо, що угрупування раніше вже звинувачували в ряді вбивств світських активістів в Бангладеш.

Як зазначається, так званий чорний список був опублікований самим угрупуванням. Представники угрупування підкреслили, що особи, які в нього потрапили будуть убиті, якщо продовжать публікувати свої статті.

У списку зазначено 20 осіб, з них дев’ятеро з Британії, семеро блогерів з Німеччини, два з США, один з Канади та один з Швеції.

Це перший випадок, коли ісламісти пригрозили вбивством людям з інших країн.

На дану інформацію відреагувала влада та поліція Великобританії. Вони попередили блогерів про ймовірну небезпеку, а також пообіцяли вжити необхідних заходів, щоб забезпечити їхню безпеку.

Проте кілька осіб зі списку повідомили, що писати вони все ж продовжать, адже «наша зброя це перо, і ми можемо використовувати його, нікому не зашкодивши. Ми просто хочемо, щоб люди знали свої права, щоб вони могли захистити себе».

Варто зазначити, угрупування Ансаруллах Бангла було заборонене владою Бангладеш ще в травні. Як повідомляється, його вважають регіональним крилом Аль-Каїди.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here