Нововолинськ відвідали делегації із польських міст-партнерів Ярачева, Білгорая та Свідника.

0
910

З нагоди відзначення  Дня прапора та 24-ї річниці незалежності України, до Нововолинська запросили делегації із польських міст-партнерів Ярачева, Білгорая та Свідника. Традиційно до нашого міста польські колеги приїжджали на святкування Дня міста та Дня шахтаря. Однак міський голова Віктор Сапожніков зазначив – у країні складна ситуація. Минулого року таких святкувань взагалі не проводили, адже ці дні затьмарили важні втрати в неоголошеній війні на сході. А загальнодержавні свята ми відзначатимемо із вірою в серці та патріотизмом за будь-яких обставин.

Традиційно керманичі польських міст та Нововолинська спілкувалися на прес-конференції із представниками місцевих медіа. Бурмістр Білгорая Міхал Дец привітав українських колег зі святами та висловив сподівання на те, що синьо-жовтий український стяг невдовзі підійматиметься у мирне небо над нашою державою.

 Війт гміни Ярачево Даріуш Стругала відзначив високий рівень патріотизму українців і наголосив – тут полякам є чого у нас повчитися.

На зустрічі багато говорили про війну і солдат, про ворогів і друзів. Поляки засвідчили українцям свою підтримку, і не лише на словами. Підтримують партнери наших бійців і різного роду благодійністю.

Насамкінець традиційно керманичі міст-побратимів обмінялися подарунками та сувенірами й попрямували до польського кордону взяти участь у Європейських днях добросусідства.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here