Як нововолиннці рятуються від спеки

0
871

Аномальна спека в Україні б’є рекорди. Висока температура протягом останніх тижнів створює чималий дискомфорт жителям міст та стає причиною поганого самопочуття.

Плюс 33, жарке повітря у Нововолинську вже стало звичним. Від спеки рятують  морозиво та напої, а улюбленим місцем відпочинку стало міське озеро, дехто навіть охолоджується у фонтанах. Люди на високу температуру не нарікають, мовляв це ж літо, проте остерігаються виходити на вулицю у час пік, а якщо вже гуляють, то лише у затінку. П’ють багато рідини та ласують прохолодними смаколиками.

Екстремально високі температури досить негативно позначаються на здоров’ї людини. Всього за 20-40 хвилин на пекучому сонці можна обгоріти, і що ще небезпечніше – отримати тепловий удар.

Задуха особливо негативно позначається на здоров’ї літніх людей, дітей і людей з хронічними захворюваннями серця і легенів. Тому лікарі радять: по можливості залишайтися в прохолодному приміщенні, пийти більше рідини та уникайти тривалого перебування на сонці в період з 11 до 16 години.

Про дотримання правил поводженням із вогнем мешканцям наголошують рятувальники, зазначаючи  в умовах сухої спекотної погоди, навіть найменша іскра може призвести до великої пожежі.

Синоптики прогнозують спека у Нововолинську протримається до наступного тижня, потім температура поступово знизиться до 25-30 градусів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here