Голосування за проект змін до Конституції в частині децентралізації було цивілізаційним – Соболєв

0
366

Згадка про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей і перехідних положеннях змін до Конституції в частині децентралізації потрібна для того, аби Україна не опинилася сам на сам з Путіним. Про таке в ефірі “5 каналу” заявив заступник голови фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв.

“Ті хто проголосували “за” керувалися тим, що в нас зараз стоїть чітка позиція – далі санкції продовжуються, чи ні. Чи ми далі будемо розказувати, як ми вводимо санкції, а весь світ буде далі дійсно їх вводити. Чи далі буде підтримка світової спільноти нам. Я думаю, що всі ті, хто пробував посварити нас з ЄС, з НАТО, з США, з Канадою, з Японією, з Австралією – робили страшну справу. Оскільки весь світ чекав чіткої позиції українського парламенту. Я думаю, що відповідь була адекватна. Тому мене абсолютно не лякає голосування різних сил, які в тому числі представляють опозицію, тому що сьогодні був цивілізаційний вибір – ми разом зі світом боремося проти російського агресора, чи ми залишаємось з Путіним сам на сам. Це фактично був ультиматум, який був сьогодні поставлений неоднозначно”, – заявив Соболєв.

Як повідомляв 5.ua, Рада прийняла постанову про направлення внесеного Президентом України проекту змін до Конституції до Конституційного суду.

Президент України Петро Порошенко в ході виступу в парламенті наголошував, що головною одиницею самоврядування стануть громади. Також він запевнив, що ніякого “особливого статусу” для Донбасу не передбачено.

www.5.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here