МЗС висловило протест проти суду над Савченко у Ростовській області

0
385

Цим рішенням Росія вкотре продемонструвала свою віддаленість від загальновизнаних принципів демократії, законності, верховенства права та відкритості. Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест у зв’язку із рішенням Генеральної прокуратури Російської Федерації направити справу Надії Савченко для розгляду по суті в Донецький міський суд Ростовської області. Про повідомила прес-служба МЗС.

“Очевидно, що усі без винятку сфабриковані звинувачення щодо неї будуть спростовані захистом у ході судового засідання. Однак Росія за всяку ціну прагне приховати політичну розправу над народним депутатом України, членом делегації України в Парламентській Асамблеї Ради Європи від уваги міжнародної громадськості та правозахисних організацій”, – йдеться у документі.

Також повідомляється, що цим рішенням Росія вкотре продемонструвала свою віддаленість від загальновизнаних принципів демократії, законності, верховенства права та відкритості.

Читайте також: Адвокат Савченко опублікував протокол допиту Плотницького у справі проти українки (документ)

“Ми також глибоко обурені фактом затвердження Генпрокуратурою РФ додаткових абсурдних звинувачень, висунутих нещодавно Слідчим комітетом РФ про начебто вбивство українкою громадян РФ І.Корнелюка та А.Волошина (раніше Н.Савченко звинувачували лише у пособництві у вбивстві цих осіб). При цьому російська сторона наполегливо зазначає, що ці особи «були кореспондентами ВГТРК», але у обвинувальному висновку згадка про їхню загибель під час виконання службових повноважень (зокрема, журналістських) відсутня”, – повідомили у МЗС.

Нагадаємо, Савченко – доброволець батальйону “Айдар”. Майже місяць вона воювала у зоні АТО на Луганщині, де разом з іншими солдатами потрапила у засідку біля міста Щастя. Терористи вимагали за звільнення льотчиці свободи для чотирьох бойовиків. 8 липня стало відомо, що Савченко перебуває у слідчому ізоляторі в Росії. Її звинувачують у вбивстві журналістів російської ВДТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина, які загинули 17 червня під Луганськом.
Тиждень.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here