Хробаки-паразити лікують захворювання легенів – американські вчені

0
994

Вільям Марлеву, автор нового дослідження з медичної школи в Нью-Йорку, стверджує, що паразитні хробаки можуть допомогти в лікуванні хвороб легенів та загоєнні ран. Вони можуть стимулювати елементи імунної системи, яка відповідає за відновлення пошкоджених тканин та зменшення запалення.

Новину повідомляє «Преса України».

Дослідник заявив, що такі хробаки будуть використовуватися для серйозних травм легенів такі, як пневмонія.

Спеціалісти провели ряд досліджень на мишах вид черв’яків Nippostrongylus brasiliensis, яким щорічно заражаються понад сімсот мільйонів людей. Його личинки потрапляють в організм через шкіру підошов ніг, та завдяки кровоносній системі «запливають» до легенів, потім вони «подорожують» до кишечнику, де і активно розмножуються. Легені найбільше страждають під час проникнення черв’яків. Проте вчені знайшли цитокін, білки імунної системи, завдяки яким хробаки витісняються з легенів мишей. В момент витіснення білок ініціює каскад зцілення.

«Це досягається шляхом мобілізації різних елементів імунної системи, включаючи вироблення стероїдів та інших білків здатних виправити пошкоджену тканину легень», – розповів Вільям Марлеву.

На його думку, хробаки могли б бути більш ефективним, ніж деякі ліки для виклику імунної відповіді тіла.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here