Львівсько-Волинські шахти виставлять на приватизацію

0
401

Вугільні шахти Волині та Львівщини будуть виставлені на приватизацію, оскільки вони можуть бути економічно вигідними для інвесторів.

Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Скільки інвестицій потрібно для реабілітації шахт?

Ми сформували бюджет по кожній шахті. Сумарно виходить приблизно 1 млрд 100 млн гривень, які потрібні для того, щоб довести шахти до стану беззбитковості. В деяких шахтах це ремонт обладнання, в деяких – пошук нових горизонтів, де буде вестися видобуток.

В уряді також планували в 2015 році виставити шахти на відкритий конкурс. Щось в цьому напрямку зроблено?

Так, безперспективні шахти ми ставимо на приватизацію. Я допускаю, що вони можуть бути економічно вигідними, тому, сподіваюся, з’являться інвестори, які будуть зацікавлені. Звичайно, це не буде продаж без підготовки. Будуть сформовані інвестиційні умови, на які інвестор має погодитись.

Ми працюємо над цим питанням спільно з Фондом Державного майна. Думаю, протягом червня ми передамо документи туди, і найближчим часом будемо проводимо маркетинг. Зацікавлення є.

Які компанії цікавляться?

Я сподіваюся, що інвестори будуть.

Можете назвати, які саме шахти підлягають приватизації?

Є шахти, які знаходяться недалеко від кордону з окупованими територіями, там є свої ризики. Є декілька шахт на Заході України – у Львівській і Волинській областях. Думаю, там більший інтерес має бути з точки зору розташування і подальшої реалізації вугілля. Його можна спалювати, виробляти електроенергію, скажімо, на Калушській чи Бурштинській ТЕС, і експортувати далі до ЄС.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що усі копальні, які розташовані у Львівсько-Волинському вугільному басейні, хочуть реформувати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here