Розвитком Волині займеться нова Рада

0
542

В області мають створити Раду регіонального розвитку. Згідно з Указом Президента України, вона буде займатися розвитком Волині та питаннями децентралізації.

Про це йшлося під час оперативної наради голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 27-го квітня.

Губернатор поінформував, що 24-го квітня він був учасником наради в Президента України. Там Глава держави, Прем’єр-міністр та голова Верховної Ради України повідомили про створення Ради регіонального розвитку у кожній області.

«Раду регіонального розвитку потрібно створити в найкоротші терміни. До її складу мають увійти представники всіх гілок влади та представники громадськості. Очолить її голова облдержадміністрації», – повідомив Гунчик.

Зауважимо, згідно з Указом Президента України № 224/2015 «Про Раду регіонального розвитку», це має бути консультативно-дорадчий орган при Президентові України, його створять в усіх областях, – пишуть Волинські новини

Як вказано у документі, Раду регіонального розвитку створюють з метою сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади, здійснення реформ у сфері децентралізації управління регіональним розвитком, вирішення проблемних питань життєзабезпечення регіонів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here