У столиці вимагають звільнення Гонтаревої

0
789

Від самого ранку близько двохсот людей перекрили всі входи до будівлі Національного банку.
Активісти вимагають негайно змінити голову установи та стабілізувати курс гривні, – повідомляє ТСН.

Протестувальники кажуть, що пікет безстроковий. У натовпі, зокрема, власники валютних кредитів.

Невдоволені вже підвезли під будівлю шини та обіцяють поставити намети, щоб залишитися під НБУ на ніч. Станом на 12 годину до учасників пікету ніхто з представників Нацбанку не вийшов.

“Ціни ростуть. Цукор був по 8 гривень, вже по 16, а скільки коштуватиме, коли додому прийдемо, страшно подумати. І як жити на тисячу гривень пенсії – хотілося б від Гонтаревої почути”, – зазначила учасниця мітингу.

Валюта продовжила дорожчати в обмінниках, банках і на “чорному” ринку. Подейкують, що міняйли сьогодні за долар просять усі 35 грн.

Нагадаємо, минулого тижня на парламентських слуханнях стосовно стабілізації банківської системи Глава НБУ Гонтарева заявила, що головне завдання Нацбанку – стабільність гривні. Однак сьогодні ситуація на валютному ринку критична.

Під час слухань головний радикал країни Олег Ляшко вимагав від Гонтаревої залишити посаду глави Нацбанку за рекордну девальвацію національної валюти в 2014 році.


Як стало відомо сьогодні , у Верховній Раді вже зареєстрований проект звернення до президента із проханням звільнити Гонтареву з посади. Як відомо, однією із претензій до Гонтаревої є те, що НБУ не зміг утримати гривню. У прес-службі Нацбанку відмовилися коментувати інформацію про відставку Гонтаревої йдеться на УП.

 

За матеріалами www.volynpost.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here