Шахтарі знову готуються до пікетів у столиці

0
1426

Всеукраїнський мітинг під Кабміном та Міністерством енергетики та вугільної промисловості  гірники планують провести, коли парламент прийматиме зміни до держбюджету України на 2015-й рік.  

Нагадаємо, 28 та 29 січня нововолинські шахтарі вже брали участь у всеукраїнській акції протесту під Кабміном та Міністерством енергетики та вугільної промисловості. Домагалися гірники погашення заборгованості по зарплаті, дотування вугільної галузі наступного року та фінансування капітального будівництва 10-ї копальні та соціальних гарантій – відміни оподаткування шахтарський пенсій.        

Протести тимчасово припинили, оскільки прем’єр Арсеній Яценюк доручив міненергетики та мінсоцполітики розібратися в шахтарських питаннях і віднайти кошти в держбюджеті для виконання вимог мітингувальників.

 Здавалося б, що справа зрушилась із мертвої точки. Із візитом на вугільних підприємствах Нововолинська побували очільник Міністерства енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин із заступником. На зустрічах із шахтарськими колективами урядовець запевняв – проблеми нововолинських шахтарів врахують при прийнятті змін до держбюджету. У цьому запевняли й у листах до профспілкових комітетів Президент та Міністерство енергетики.

 Втім, шахтарі обіцянкам віри не ймуть. Оскільки навіть погашення заборгованості по зарплаті в двотижневий термін не відбулося. Шахтарі отримали лише 30 відсотків від обіцяного.

Як повідомив Юрій Калістратов, завтра Волинський терком профспілки на розширеному засіданні розгляне питання участі нововолинських гірників у всеукраїнській акції протесту під Кабміном, Міністерством енергетики та вугільної промисловості, а, можливо,пікетуватимуть Верховну Раду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here