Поранених, які перебувають у Луцькому військовому госпіталі, в разі потреби безоплатно обстежуватимуть в інших комунальних лікарняних закладах краю

0
612

Поранені, які нині перебувають у Луцькому військовому гарнізонному госпіталі, в разі потреби додаткового обстеження в інших комунальних лікарняних закладах краю, отримуватимуть ці послуги безкоштовно, незалежно від їх виду чи методики. Про це на оперативній нараді повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, на попередній оперативній нараді голова ОДА Володимир Гунчик поставив завдання налагодити відповідну співпрацю госпіталю з Луцькою міською та Волинською обласною клінічними лікарнями. Відтак, Ігор Ващенюк поінформував, що заклади готові допомогти волинським пораненим, для цього там є все необхідне.

Разом з тим, до допомоги лікарям Луцького госпіталю долучились і 20 волонтерів-студентів 4 курсу Луцького базового медичного коледжу. Надається і спеціалізована психологічна допомога.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації доповів, що для потреб військового медзакладу, Волинським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, у безоплатну оренду надано сучасний автомобіль екстреної медичної допомоги. А у тісній співпраці з ТОВ “Волиньфармпостач” передано ліків та медичних матеріалів на понад 70 тис. грн.

Нині, за словами Ігоря Ващенюка, завершується й уточнення потреби госпіталю у сучасному обладнанні, готуються відповідні документи.

“Тримаємо ці питання на контролі й надалі, адже ситуація залишається непростою, кількість поранених поки не зменшується”, – підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

“Наші хлопці мають перебувати у комфортних умовах. Якщо треба -спрямовувати їх у інші лікарні Луцька”, – акцентував він. Наразі в Луцькому госпіталі на лікуванні перебуває 154 учасника АТО,

Володимир Гунчик окремо зауважив, що сума, яка потрібна на оснащення госпіталю новим обладнанням, сягає 2 млн грн, і левова частка тут – кошти на рентген-установку. З огляду на це, голова ОДА звернувся до волонтерів та громадських організацій, при можливості, долучитися до цієї справи і внести частку до бюджетних грошей.

Прес-служба облдержадміністрації

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here