У США заявляють, що весь світ підтримує Порошенка

0
1179

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден повідомив, що США уважно стежать за ситуацією в Україні і вражені виконанням заявленого мирного плану. Про це він заявив у неділю, 22 червня, в ході телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

“Ми вражені, наскільки ретельно ви виконуєте заявлений мирний план і припинення вогню. Весь світ вас підтримує”, – заявив пан Байден.

Він зазначив, що вони “уважно спостерігають за розвитком ситуації і сьогодні це один із пріоритетів для США”.

“У ході розмови Петро Порошенко повідомив про десятки фактів порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків, зокрема обстрілу позицій українських військових, які належним чином зафіксовані”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, глава держави підкреслив, що важливих кроків є домовленість про збільшення кількості інспекторів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Донецькій і Луганській областях, в тому числі на блокпостах.

За його словами, збільшення кількості спостерігачів повинно передбачати і запрошення російських інспекторів у складі місії ОБСЄ для моніторингу та підтвердження дотримання режиму припинення вогню українською стороною.

20 червня президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення бойових дій на сході України. Перемир’я в зоні АТО почалося з 22:00 20 червня і триватиме до 10:00 27 червня.

Також Порошенко представив мирний план, який складається з 15 кроків і передбачає гарантії безпеки для всіх учасників переговорів, звільнення від кримінальної відповідальності тих, хто склав зброю і не вчинив тяжких злочинів, звільнення заручників. Передбачається виведення незаконних збройних формувань, створення гарантованого коридору для виходу російських і українських найманців, роззброєння. Планується створення в структурі МВС підрозділи для здійснення спільного патрулювання.

Президент РФ Володимир Путін підтримав рішення Порошенка про припинення вогню. У той же час, Росія влаштувала раптову комплексну перевірку бойової готовності всього складу Центрального військового округу.

http://www.newsru.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here