Статус учасників бойових дій бійці отримають лише після завершення АТО

0
1104

Учасників антитерористичної операції на Донбасі прирівняють до учасників бойових дій лише після закінчення АТО.
Про це сьогодні заявив в.о. міністра оборони Михайло Коваль перед засіданням Кабміну, пише УНІАН.

“Щодо статусу учасника бойових дій – усі юридичні документи у нас є. Але зараз не йде процес видачі цих посвідчень. Він буде по закінченні всіх тих заходів, які ми проводимо”, – підкреслив Коваль.

За словами в.о. міністра оборони, всі учасники АТО стоять на обліку.

“Є відповідна система видачі. Кожна людина підконтрольна. Усі люди будуть законно отримувати посвідчення”, – запевнив Коваль.

На запитання, чи правда, що учасників бойових дій під Волновахою на Донеччині змушують писати заяви про те, що вони постраждали внаслідок нещасного випадку, Коваль відповів: “Такого не може бути. По кожному випадку проводиться дуже серйозне розслідування. Ми виплачуємо всі кошти, які є. Сім’я загиблого отримує 605 тисяч гривень”.

Тим часом під стінами Кабміну зібралися на мітинг бійці Нацгвардії. Вони вимагають пояснити, коли отримають статус учасників бойових дій, чому їм не призначають постійні зарплати і на який соцзахист можуть розраховувати.

Нагадаємо, у Рівному сім’ї військових, які загинули під час антитерористичної операції біля міста Волноваха на Донеччині, можуть залишитись без соцвиплат. Адже в лікарських свідоцтвах про смерть не вказано, що чоловіки загинули саме під час бойових дій.

http://tsn.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here