Волинський ринок відреагував на ріст долара різким здорожчанням товарів

0
1693

У Волинській області знову подорожчали продукти. Причому ціни злетіли не лише на імпортні товари, але й крам місцевого виробництва.

Покупці та продавці в один голос розповіли, що в першу чергу подорожчали крупи та овочі. Пальму першості серед харчів, ціни на які злетіли вгору, займають молочні продукти та м’ясо. Втім, окремі крамарі, які торгують домашнім, запевняють – вартість їхньої продукції стабільна: «На наші товари подорожчання немає, подорожчання є на привозне. Село хіба коли-небуть дорожчає?».

Ціновий бум спостерігають волиняни і на ліки, причому, найбільше непокоїть їх те, що ціни зростають нерівномірно: «Навіть медикаменти, і ті підскочили… Навіть кожний день ціни ростуть… Різна ціна. В одній аптеці купуєш мазь за 21 гривень, а в іншій 23, ще в іншій взагалі на п’ять гривень дорожче».

Якщо покупці масово скаржаться на злет цін на ринку, то продавці навпаки говорять про це не надто охоче: «На імбир збільшилась ціна, трішечки, ну ше на щось, ну але не набагато».

Яка причина такого раптового зростання цін, волиняни лише здогадуються. Більшість, усе скидає на нестабільну економічну та політичну ситуацію в країні. Продавці ж стрибок пояснюють іншим: «Тому, що долар зріс, прижок і все».

Джерело: http://toplutsk.com/biznews-news_9229.html

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here