Нововолинський центр дитячої та юнацької творчості пошановує Шевченка

0
2061

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам´ятає і шанує людство. До них належить й ім´я великого українського поета Т.Г. Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові.
Нововолинський центр дитячої та юнацької творчості активно включився в роботу щодо відзначення 200 – ліття від дня народження великого митця, адже Президентом України Віктором Януковичем 2014 рік проголошено Роком Шевченка.
Сьогодні, як і щороку, ми проводимо Шевченківські дні аби не просто вшанувати пам´ять геніального поета, а й відчути його невмируще слово серцем, повірити йому. Кому ж тоді вірити, як не Шевченкові, який життя своє віддав за Україну, за нас із вами, за те, щоб ми були вільними, гордими людьми.
Педагоги еколого-натуралістичного відділу Яворський Ю.Ф., Савосюк Р.М., Киця Т.В. провели виставку учнівських робіт декоративно-ужиткового мистецтва “Кобзареві думи”.
Туристами-краєзнавцями Пиком М.П., Вознюк Л.А. прокладений маршрут екскурсії вулицями міста Нововолинська “З Кобзарем в серці”.
Учні зразкового вокально-естрадного гуртка ( керівники Бортнічук С.С., Кравчук І.В.), зразкового ансамблю бандуристів “Горлиця” ( керівник Гергель І.Ю.), “Культура мови та спілкування” ( керівник Галичук Н.І.) провели літературно-мистецьку годину “Наш Шевченко”, стали учасниками конкурсу бібліотечних виставок присвячених 200-літтю Кобзаря.
Керівник ансамблю скрипалів Мельник Н.Г. організувала для гуртківців бесіду на тему: “Маловідомі факти з життя Кобзаря”.
Керівники гуртків технічного відділу Золотухіна М.І., Кошла О.О. стали організаторами виставки дитячих робіт декоративно-ужиткового мистецтва “Шануємо пам´ять Кобзаря”.
Проведені заходи в НЦДЮТ продовжили знайомство учнів із жиитєвим і творчим шляхом Т.Г.Шевченка. Тож нехай “Заповіт” великого Кобзаря стане заповітом для дітей зберегти мову, звичаї, пісні.

Дирекція НЦДЮТ

Джерело: http://novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here