У потяги на Львів, Одесу і Дніпропетровськ пустять з електронним квитком

0
986

Укрзалізниця розширила список нічних поїздів, сідати в які можна купленими в Інтернеті квитками, минаючи касу, повідомляє прес-центр УЗ.

З 29 жовтня продаж електронних квитків відкритий на потяги №91/92 Київ – Львів – Київ, з 30 жовтня – на потяги №105/106 Київ – Одеса – Київ, і з 31 жовтня на потяги №79/80 Дніпропетровськ – Київ – Дніпропетровськ.

Електронний квиток можна оформити через офіційний сайт Укрзалізниці (банер “Онлайн резервування та придбання квитків”) – або ж перейти за прямим посиланням на booking.uz.gov.ua. З покроковою інструкцією з придбання квитка через сайт Укрзалізниці можна ознайомитися тут.

Відомство нагадує, що електронний квиток має статус розрахункового документу (фіскального чеку). Його можна використовувати, наприклад, для звіту про відрядження в бухгалтерії.

Сьогодні електронний квиток можна оформити на поїздку у всіх поїздах категорії Інтерсіті+, які курсують з Києва в напрямку Львова, Харкова, Донецька, Дніпропетровська, Запоріжжя і назад. А також – з Донецька і Харкова до Сімферополя і назад. Крім цього, електронні квитки діють на нічні поїзда №37/38 Донецьк – Київ – Донецьк, №11/12 Сімферополь – Київ – Сімферополь та №63/64 Харків – Київ – Харків.

До кінця року залізничники планують ввести електронні квитки на всі пасажирські поїзди внутрішнього сполучення.

В Укрзалізниці також підкреслюють, що при оформленні електронного квитка необхідно вказати ім’я та прізвище пасажира. За правилами, затвердженими Міністерством інфраструктури України, при посадці у вагон пасажир повинен мати при собі паспорт або інший документ, що підтверджує особу.

Нагадаємо, продаж електронних квитків на поїзди Укрзалізниці була відкрита в лютому 2013 року. Даною послугою вже скористалися майже 165 тис. пасажирів. У жовтні щодоби продавалося понад 1000 електронних квитків.

Джерело: tsn.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here