У Раді хочуть позбавляти “неблагополучних” мам дитячих грошей

3
1439

У Верховній Раді України хочуть позбавляти виплат на народження дітей неблагополучні сім’ї. Автором такого законопроекту є позафракційний депутат Віктор Балога, пишуть Вести.

Балога пропонує, щоб органи соцзахисту населення систематично перевіряли, в яких умовах росте дитина. Якщо ж встановлять, що діти не отримують належного догляду, лікування або не ходять в школу, батьки зможуть забути про матеріальну допомогу від держави.

“Позбавляти виплат можна, тільки якщо дитину треба рятувати, а маму і тата позбавили батьківських прав. Цей проект може бути вигідний корупціонерам”, – говорить нардеп Михайло Чечетов.

Крім цього у Мінсоцполітики працюють над ідеєю, щоб жінки змогли йти у відпустку після народження дитини на два роки, а ще один рік брати, коли їм потрібно. Але лише до того моменту, коли дитині виповниться 8 років.

“Багато жінок виходять на роботу раніше. Але в майбутньому виникають ситуації, коли потрібно знову побути з дітьми”, – кажуть в міністерстві.

Також у міністерстві пропонують, щоб мами не сиділи в офісі, а працювали дистанційно, натомість держава буде виплачувати за таких працівниць пенсійний внесок.

Раніше повідомлялося, що українських чоловіків хочуть відправляти у двотижневу декретну відпустку.

Джерело: tsn.ua

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here