Доза й напій не важливі – лише регулярність і психологічна прив’язка – нарколог

0
1293

Українці спиваються горілкою і пивом. Далі з відривом ідуть вино, коньяк і віскі. У нас північний тип випивки – міцні напої великими дозами. Про це журналу “Країна” розповів столичний нарколог Владислав Сова.
“Доза й напій не важливі – лише регулярність і психологічна прив’язка. Можна заробити алкоголізм і на джин-тоніку, і на шампанському, і на віскі, бо всі містять спирт. Чарка горілки тричі на тиждень – це зловживання” – зазначає експерт.

“В Європі бокал вина за обідом – норма. Але до нього завжди подають мінералку, тобто розбавляють концентрацію. Наші люди беруть за моду європейські обідні аперитиви, однак ніхто не питиме пляшку води, а тоді бокал пива” – зауважує нарколог

“Якщо вживати щодня потроху, швидше зіп’єтеся. Якщо раз на тиждень ударну дозу – повільніше, але є ризик заробити хвороби” – резюмує спеціаліст.

Gazeta.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here