Нова Лішня у воді

0
1832

Наших близьких сусідів – жителів Нової Лішні – спіткало лихо: село у воді.

Серед причин підтоплення будинків мешканців села Нова Лішня Іваничівського району голова райдержадміністрації Лідія Томашевська   назвала блокування Верховної Ради.

Таку думку вона озвучила під час перекриття селянами автошляху Іваничі – Нововолинськ, – повідомили у прес-службі ВО “Свобода”.

12 червня мешканці села Нова Лішня Іваничівського району Волинської області понад три години заблокували рух по автошляху Іваничі – Нововолинськ.

Таким чином вони намагалися привернути увагу місцевої влади на підтоплення їх садиб та земельних ділянок, яке триває вже 3 місяці, проте вперто ігнорується керівництвом Іваничівської РДА.

Особливо ситуація загострилася останнього тижня, коли вода дісталася до підвалів будинків. Звернення до райдержадміністрації ефекту не дали. Тому селяни буди змушені вдатися до радикальніших методів тиску на владу.

“Проте, замість того, щоб звернути увагу на проблему мешканців Нової Лішні, влада спочатку наслала на них міліцію і через правоохоронні органи почала погрожувати кримінальною відповідальністю”, – кажуть у ВО “Свобода”.

Лише після майже трьох годин з початку акції на місце події прибула голова Іваничівської РДА Лідія Томашевська.

“Однак, вона не поспішала вирішувати проблему по суті, а почала шукати винних у підтопленні. Ними Лідія Томашевська назвала сільського голову Нової Лішні, який не забезпечив водовідведення коштами сільського бюджету. Також вона звинуватила у підтопленні села блокування опозицією роботи Верховної Ради, оскільки та, мовляв, має виділяти кошти на вирішення проблеми. Після цього посадовець покинула місце події”, – стверджують свободівці

Джерело: www.volynpost.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here